Combinatie verzekering

Soms is het nodig om echt tot individueel maatwerk te komen. Bijvoorbeeld bij het verzekeren van duurdere paarden. Een paard verzekeren van € 100.000,00 of meer en dan volledig in de meest uitgebreide dekking is geen betaalbare optie. Maar met een Combinatie Paardenverzekering is er dikwijls een gulden middenweg te vinden waarin je enkele risico’s voor jezelf neemt vanaf een bepaalde waarde en andere zaken toch weer afdekt tot de volledige waarde van je paard. Goed overleg vooraf met elkaar is dan een vereiste. Neem dus gerust contact met ons op.

Dekking vergelijkingsoverzicht

Bij ons ben je
verzekerd van:

  • Specialistische ondersteuning
  • Onafhankelijk advies
  • De meeste keuze in producten
  • Direct voorlopige dekking
  • Klantbelang dat voorop staat

Premie

Deze is volledig afhankelijk van de combinatie in dekkingen die wordt gemaakt.

Vanaf het jaar waarin je paard/pony de leeftijd van 15 jaar bereikt, geldt een premietoeslag van 1% van de verzekerde waarde per jaar.

Deze risico’s worden
er verzekerd

  • De dekking is geheel afhankelijk van de combinatie van verzekeringen die je maakt.

Een voorbeeld

Je paard heeft een waarde van € 100.000,00. Je vindt het niet nodig of te duur om je paard voor de volledige waarde te verzekeren conform de Optimaal Paardenverzekering.

Je kiest voor een bedrag van € 25.000.00 voor wat betreft de Optimaal dekking en je neemt voor het overige deel van € 75.000,00 de Start verzekering.

Je betaalt dan de premie voor de Optimaal verzekering over € 25.000,00 en de premie voor de Start verzekering over € 75.000,00.

Hiermee ben je voordeliger uit en kies je eigenlijk voor een stuk eigen risico (een mindere dekking) over een bepaald gedeelte van de totale waarde van je paard.

Indien zich een gebeurtenis voordoet die valt onder beide dekkingen, zoals bijvoorbeeld dood door koliek of blijvende ongeschiktheid voor het gebruik als gevolg van een ongeval, komen beide dekkingen tot uitkering, waardoor je dus over de volledige waarde dekking mag verwachten conform de voorwaarden.

In het geval van de genoemde koliek dus € 100.000,00 en in het geval
van het ongeval € 90.000,00

Doet zich echter een gebeurtenis voor die enkel gedekt is onder de Optimaal verzekering, zoals bijvoorbeeld een kreupelheid die is ontstaan uit het eigen gebrek van het paard (bijvoorbeeld een peesklap), dan biedt enkel dus die Optimaal verzekering dekking. In dat geval beperkt zich de uitkering dan ook in dit voorbeeld tot 90% van € 25.000,00.

Juist omdat er zoveel combinaties mogelijk zijn, leggen we het je graag persoonlijk uit! Neem voor een goed advies contact met ons op!

Het is bij deze verzekering ook mogelijk om aanvullende dekkingen mee te verzekeren:

  • Diefstal – 0,6% van de verzekerde waarde
  • Ziektekosten Koliek – € 70,00 per jaar
  • Ziektekosten Compleet – € 260,00 per jaar
  • Ziektekosten Top* – € 450,00 per jaar (De Ziektekosten Koliek of Compleet dekking is dan niet nodig)

* De Ziektekosten Top dekking is niet mogelijk voor trekpaarden.

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je paard dient bij aanvang van de verzekering gezond te zijn. Verder zijn de acceptatie eisen afhankelijk van de dekkingen die gekozen worden in de combinatie.

Je paard kan verzekerd worden tot een leeftijd van maximaal 16 jaar.

Uitkeringspercentages
bij schade

Leeftijd Bij overlijden Bij ongeschiktheid
n.v.t. 100% 90%

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact