ER Embryo verzekering

Je hebt besloten om een embryo in een merrie te laten transplanteren en de merie is drachtig. Gefeliciteerd! Misschien is het niet je eigen merrie maar een draagmerrie die je hebt ingeleend. Nu maar hopen op een mooi en gezond veulen. Een embryo kan verzekerd worden vanaf 45 dagen na de transplantatie datum. De kosten van transplantatie, maar ook de draagmerrie waarin het embryo zich bevindt kunnen eventueel meeverzekerd worden. De verzekering loopt automatisch af op de 7e dag na de geboorte. Daarna kan je het veulen (maar ook de merrie), als je dat wilt, doorverzekeren in een van onze paardenverzekeringen.

Aanvraagformulier downloaden

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Premie

 • 10% van de verzekerde waarde

Het maximaal te verzekeren bedrag is 2 ½ keer het dekgeld met een maximum van €4.500,00. Indien de gezamenlijke verzekerde waarde van het dekgeld en de transplantatiekosten hoger is dan € 8500,00 is de premie op aanvraag.

 • Optioneel 3,25% van de verzekerde waarde van de draagmerrie

Deze verzekering is niet beschikbaar voor trekpaarden.

Deze risico’s worden
er verzekerd

 • Het verwerpen van het ongeboren veulen (foetus) door de merrie
 • Dood of mismaakt geboren worden van het veulen
 • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging als rechtstreeks gevolg van een ongeval, acute ziekte of kreupelheid
 • Blijvende ongeschiktheid voor het gebruik, als rechtstreeks gevolg van een ongeval, acute ziekte of kreupelheid
 • De kosten van transplantatie indien meeverzekerd
 • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging van de draagmerrie als rechtstreeks gevolg van een ongeval of acute ziekte indien de merrie is meeverzekerd (conform ER Budget verzekering)

Het is bij deze verzekering niet nodig om aanvullende dekkingen mee te verzekeren. Na afloop kan het veulen worden verzekerd via een van onze reguliere Paardenverzekeringen.

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

De merrie dient bij aanvang van de verzekering gezond te zijn. Indien de merrie niet bij ons is verzekerd of als draagmerrie in deze verzekering wordt meeverzekerd, wordt een recente gezondheidsverklaring van een dierenarts verlangd. Bij aanvang van de verzekering wordt een recente drachtigheidsverklaring gevraagd, niet ouder dan 2 weken.

Bekijk de verzekeringskaartBekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Leeftijd Bij overlijden Bij ongeschiktheid
tot 7 dagen 85% 85%
De merrie (indien meeverzekerd) 100%
Bij een tweelingdracht, wordt géén schadevergoeding uitgekeerd indien één van de twee veulens dood of mismaakt geboren wordt of gedurende zes dagen na de geboorte blijvend ongeschikt wordt en/of komt te overlijden.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact