ER Medium verzekering met Ziektekosten­verzekering Koliek

Loop je liever wat minder risico’s als paardenbezitter dan is deze verzekering een goede keuze. Naast overlijden als gevolg van ongevallen en ziekte is in deze paardenverzekering ook de blijvende ongeschiktheid als gevolg van ongevallen en ziekte verzekerd. Kreupelheden die ontstaan vanuit het paard en niet direct het gevolg zijn van een ongeval, zijn in deze verzekering echter uitgesloten. Deze verzekering is derhalve een vrij complete verzekering waarmee je uiteindelijk alle van buitenkomende onheilen verzekerd.

Een koliekoperatie is behoorlijk duur. In deze aanvullende verzekeringsvorm Ziektekosten Koliek zit in ieder geval een aardige bijdrage in die kosten zodat je er niet helemaal alleen voor staat. De premie van deze aanvullende verzekering is erg aantrekkelijk.

Direct Online AanvragenDekking Vergelijkingsoverzicht

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Premie

 • 5,00% van de verzekerde waarde voor rijpaarden
 • 6,75% van de verzekerde waarde voor trekpaarden
 • Aanvullende Ziektekostenverzekering Koliek + € 70,00 per jaar

Vanaf het jaar waarin je paard/pony de leeftijd van 15 jaar bereikt, geldt een premietoeslag van 1% van de verzekerde waarde per jaar.
De minimumpremie bedraagt € 30,00 per jaar.
Bij een verzekerde waarde boven € 50.000,00 is de premie op aanvraag.

Deze risico’s worden
er verzekerd

 • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging als rechtstreeks gevolg van een ongeval waaronder ook brand en blikseminslag
 • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging als rechtstreeks gevolg van een acuut verlopende ziekte
 • Overlijden of noodzakelijke levensbeëindiging als rechtstreeks gevolg van een castratie bij een 1- of 2 jarige hengst met normaal ontwikkelde geslachtsdelen.
 • Blijvende ongeschiktheid voor het gebruik, zoals is opgegeven bij de aanvraag, als rechtstreeks gevolg van een ongeval of ziekte
 • Blijvende onvruchtbaarheid van een merrie na werpen of verwerpen van een veulen als rechtstreeks gevolg van een ziekte of een ongeval
 • Bijdrage in de kosten van een koliekoperatie inclusief daarbij behorende hospitalisatie

Het is bij deze verzekering ook mogelijk om aanvullende dekkingen mee te verzekeren:

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je paard dient bij aanvang van de verzekering gezond te zijn. Bij een waarde t/m € 25.000,00 wordt een recente gezondheidsverklaring van een dierenarts verlangd. Bij een waarde boven € 25.000,00 wordt een klinische keuring verlangd. Zowel de gezondheids­verklaring als de klinische keuring mag niet ouder zijn dan 6 weken.
Bij een verzekerde waarde boven € 100.000,00 worden ook röntgenfoto’s van de beide voorvoeten inclusief kootbeen gevraagd.

Je paard kan verzekerd worden tot een leeftijd van maximaal 16 jaar.

Bekijk de verzekeringskaartBekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Leeftijd Bij overlijden Bij ongeschiktheid
n.v.t. 100% 90%
Vergoeding bij Ziektekosten
100% van de ziektekostennota’s
Er geldt een maximum van € 2.500,00

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact