Aansprakelijkheids­verzekering Paard en Gezin

Aansprakelijkheid van je paard goed verzekeren is erg belangrijk! Je eigen zaken verzekeren blijft je eigen keuze. Maar als je schade aan een ander toebrengt, word je daarvoor aansprakelijk gesteld en zal die schade vergoed moeten worden. Het feit dat je niet verzekerd bent ontslaat je conform de wet niet van je aansprakelijkheid. Dit kun je dus maar beter goed verzekeren want je bent hier afhankelijk  van claims van anderen.

Een goede aansprakelijkheids­verzekering helpt je niet alleen bij de mogelijke discussie met de tegenpartij of je nou wel of niet aansprakelijk bent, maar zorgt ook voor de schadeloosstelling wanneer aansprakelijkheid is vastgesteld.

Het feit dat je een of meerdere paarden bezit maakt het nog iets ingewikkelder want daarmee ben je volgens de wet al automatisch risico aansprakelijk voor een eigen gedraging van je paard of pony. Het feit dat dit gedrag geen gevolg is van jouw eigen schuld, speelt hierbij niet eens een rol.

Direct Online AanvragenOverzicht overige te verzekeren rubrieken Hippisch Particulier Pakket

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Wist je dat ...

De meeste particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen schade veroorzaakt door paarden niet volledig mee verzekeren. Zo is er dikwijls een uitsluiting als je wedstrijden rijdt en je paard veroorzaakt dan schade. Ook geldt er dikwijls een beperking in het aantal paarden dat je als particulier bezit.

Wij hebben daarom gezocht naar een complete verzekering die je volledige particuliere aansprakelijkheid afdekt voor jezelf, je gezin en daarbij ook het bezit van je paarden. Het maakt niet uit of je wel of geen wedstrijdsport bedrijft.

Die oplossing kunnen wij je nu als onderdeel van ons Hippisch Particulier pakket aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke premie zodat je geen twee verschillende verzekeringen meer hoeft te sluiten.

Houd je paarden beroepsmatig of bedrijfsmatig? Ga dan naar equinerisk.com voor een Op Maat Offerte.

Premie

 • Alleenstaande – Plusdekking € 43,34 per jaar
 • Alleenstaande met kinderen – Plusdekking € 82,34 per jaar
 • Gezin zonder kinderen – Plusdekking € 72,44 per jaar
 • Gezin met kinderen – Plusdekking € 94,79 per jaar

Toeslag voor dekking van € 2.500.000,00 is 17,5%. Wij adviseren u altijd om 2.500.000,00 te kiezen, wat eigenlijk als nieuwe standaard wordt gezien.
Meeverzekeren verhaalsrechtsbijstand is € 6,67 per jaar.
Deze verzekering biedt een complete dekking voor de aansprakelijkheidsrisico’s die je hebt als particulier en als particuliere paardenbezitter.

Deze risico’s worden verzekerd

 • Je aansprakelijkheid als particulier en als particuliere paardenbezitter tot maximaal het gekozen verzekerde bedrag
 • Een door jezelf of een gezinslid verrichtte vriendendienst tot maximaal € 15.000,00
 • Schade toegebracht aan geleende (niet gehuurde) spullen van derden tot maximaal € 15.000,00

Het is bij deze verzekering ook mogelijk om aanvullende dekking mee te verzekeren:

 • Rechtshulp bij het verhalen van schade die je hebt geleden door een onrechtmatige daad

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je dient woonachtig te zijn in Nederland en je  paarden dienen in Nederland gestald te zijn.

Bekijk de verzekeringskaartBekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Schadeloosstelling van de claimende partij conform de wettelijke regelingen met inachtneming van het maximaal verzekerde bedrag, indien je ook daadwerkelijk aansprakelijk bent. Bij ontbreken van de aansprakelijkheid wordt er verweer namens jou gevoerd.
Indien meeverzekerd
Rechtshulp om je schade te verhalen op een aansprakelijke derde.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact