Uitrusting-Harnachement Verzekering

Je zadel en hoofdstel of je tuigage zijn van enorm belang als je lekker van je paard wil genieten. Je zorgt ervoor dat alles precies bij jou en je paard past en je paard op die manier optimaal kan presteren. Een prima maar ook dure investering. Helaas zijn er nog steeds mensen die deze dure zadels en toebehoren liever gratis aanschaffen. Die aanschaf methode staat bekend als diefstal. Het zal jou maar overkomen.

Het is verstandig om daarom je zaken goed te verzekeren met de uitrusting-harnachement verzekering.

Direct Online AanvragenOverzicht overige te verzekeren rubrieken Hippisch Particulier Pakket

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Wist je dat ...

De meeste mensen denken dat hun zadel, hoofdstel of tuigage automatisch in een inboedel verzekering is meeverzekerd… Dit is in de meeste gevallen absoluut niet het geval. Enkel als je deze spullen thuis hebt liggen, kan dat inderdaad onder je inboedel vallen. Maar dikwijls liggen deze zaken in een zadelkast of zadelruimte bij een pensionstal. Of je hebt deze zaken bij je, tijdens concoursen en evenementen in de trailer of auto. In al die gevallen is schade meestal niet verzekerd.

Premie

 • De risicopremie voor deze verzekering bedraagt 2,5% over de nieuwwaarde van je zadel, hoofdstel of tuigage. Je kan kiezen uit diverse rubrieken met een maximaal verzekerde waarde.
 • Je eigen risico bedraagt slechts € 50,00

Deze risico’s worden verzekerd

 • Het verzekerde bedrag omvat zadels en zadelonderdelen (geen zadeldekken), hoofdstellen en hoofdstelonderdelen, hulpteugels en mentuig
 • Alle van buitenkomende onheilen, waaronder onder meer storm, brand, blikseminslag, maar ook schroeien, zengen, smelten en waterschade
 • (Poging tot) diefstal/Inbraak (met braaksporen)
 • Je uitrusting is verzekerd op je woonadres, maar ook op de opgegeven stallocatie waar je paard verblijft in een afgesloten zadelkast of zadelruimte
 • Je uitrusting is verzekerd in je afgesloten auto (niet zichtbaar opgeborgen) of afgesloten trailercompartiment
 • Je uitrusting is tijdelijk voor 3 maanden in het buitenland verzekerd

Het is bij deze verzekering niet nodig om aanvullende dekkingen mee te verzekeren.

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je harnachement dien je als je het niet gebruikt te bewaren in een afgesloten zadelkast of in een afgesloten zadelkamer.
Tot een verzekerde waarde van € 5.000,- dient het harnachement te worden opgeborgen in een correct afgesloten zadelkast met een hangslot.
Bij een harnachement vanaf € 5.000,00 worden er eisen gesteld aan het hangslot. Dit dient dan van minimaal SKG** kwaliteit te zijn.
Indien er sprake is van een aanwezige zadelkamer, dan dient deze zadelkamer ongeacht de verzekerde waarde altijd voorzien te zijn van SKG** hang- en sluitwerk en tralies voor de ramen.
Tijdens evenementen wordt er van je verlangd dat je harnachement is opgeborgen in een correct met sleutel afgesloten compartiment van je trailer of in een niet in het zicht liggend deel van een afgesloten auto.

Bekijk de verzekeringskaart
Bekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Bij beschadiging de herstelkosten mits deze nieuwwaarde of dagwaarde niet te boven gaan.
Bij totaalverlies de nieuwwaarde zolang de dagwaarde van het object minimaal nog 40% van de nieuwwaarde bedraagt.
Bij totaalverlies de dagwaarde wanneer de dagwaarde minder dan 40% is van de nieuwwaarde.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact