Ongevallenverzekering Paarden­bezitters en Ruiters

Rijden op paarden en het houden van paarden is een fantastische sport en hobby, maar brengt ook risico’s met zich mee. Een ernstige val van een paard door jou of een van je gezinsleden of een trap van een paard… Je hoopt het nooit mee te maken.

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurt als je door zo’n ongeval (gedeeltelijke) invaliditeit zou oplopen? Als je niet meer (volledig) kan werken, merk je dat direct in je inkomen. Een uitkering van het UWV is zeker geen vetpot.

Met een ongevallenverzekering ben je in ieder geval verzekerd van een aanzienlijke eenmalige uitkering die je – wanneer het nodig is – kan besteden aan die zaken die niet meer voor je mogelijk zijn naar aanleiding van je nieuwe gereduceerde UWV inkomen.

Direct Online AanvragenOverzicht overige te verzekeren rubrieken Hippisch Particulier Pakket

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Wist je dat ...

Er in de hippische sector relatief veel ongevallen voorkomen met een impactvolle afloop. Als we dat vergelijken met andere sporten staat de hippische sector fier aan top. Daarom staat veiligheid in een hoog vaandel binnen onze sector. Helemaal voorkomen kunnen we het helaas niet. Maar als het dan gebeurt is een goede Ongevallenverzekering zeker geen overbodige luxe.

Premie

De risicopremie voor deze verzekering is afhankelijk van je gezinssamenstelling en de hoogte van de verzekerde bedragen die je kiest. Het aantal paarden is niet van belang. Er is keuze tussen een Basisdekking en een Plusdekking.

 • Alleenstaande – € 42,00  per jaar
 • Alleenstaande met Kinderen – € 105,00  per jaar
 • Gezin zonder kinderen – € 84,00  per jaar
 • Gezin met kinderen – € 126,00  per jaar

Kies je voor een Plus dekking dan wordt de premie met 43% verhoogd.

Deze verzekering biedt een complete dekking voor ongevallen met als gevolg blijvende (gedeeltelijke) invaliditeit of overlijden. Je bent niet alleen verzekerd als ruiter of paardenbezitter maar je krijgt ook dekking 24 uur per dag wereldwijd voor een aantal andere ongevallen die je kunnen overkomen zoals bijvoorbeeld met een auto.

Deze risico’s worden verzekerd

 • Je krijgt eenmalig een bedrag van maximaal € 50.000,00 afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit. Als je voor de dekking Ongevallen Plus kiest, wordt dit bedrag uitgebreid tot maximaal € 100.000,00
 • De erfgenamen krijgen maximaal een bedrag van € 10.000,00 als een verzekerde overlijdt door een ongeval. Als je voor de dekking Ongevallen Plus kiest, wordt dit bedrag uitgebreid
  tot maximaal € 20.000,00
 • Als volwassene ontvang je € 25,00 daggeld bij een ziekenhuisopname als gevolg van een ongeval tot maximaal 30 dagen. Als je voor de dekking Ongevallen Plus kiest, wordt dit bedrag uitgebreid tot € 30,00
 • Als volwassene ontvang je € 50,00 daggeld voor thuiszorg door een erkende organisatie als je niet voor jezelf of voor je kinderen kan zorgen. Dit geldt na een ziekenhuisopname als gevolg van een ongeval die minimaal 5 dagen heeft geduurd. Deze uitkering geldt maximaal 30 dagen. Als je voor de dekking Ongevallen Plus kiest, wordt dit bedrag uitgebreid tot € 70,00
 • Voor kinderen jonger dan 18 jaar geldt een bijdrage in tandheelkundige kosten als gevolg van een ongeval tot maximaal € 300,00.
  Als je voor de dekking Ongevallen Plus kiest, wordt dit bedrag uitgebreid tot € 400,00

Het is bij deze verzekering ook mogelijk om aanvullende dekking mee te verzekeren:

 • Verhoging van de invaliditeitsuitkering naar maximaal 350% van het verzekerde bedrag. De premie wordt dan met 30% verhoogd.

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je dient woonachtig te zijn in Nederland.

Bekijk de verzekeringskaartBekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Het afgesproken verzekerde bedrag bij overlijden. Het afgesproken bedrag bij blijvende invaliditeit, of een deel daarvan, als er sprake is van gedeeltelijke blijvende invaliditeit.
De afgesproken vergoedingen voor daggeld, thuiszorg en tandheelkundige kosten.
Bij personen van 70 jaar of ouder, wordt de uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit gehalveerd.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact