Rechtsbijstands­verzekering Paarden­bezitter

Een paard kopen, verkopen of een geschil met je dierenarts of zadelpasser…..Het kan zo allemaal maar voorkomen in ons hippisch wereldje. Heb je een volledige rechtsbijstandsverzekering, dan kun je daar een beroep op doen. Heb je zo’n verzekering niet, dan is het verstandig om daar eens goed over na te denken als je weet dat een advocaat minimaal € 300,00 per uur vraagt.

Ben je eigenaar van een paard dan is een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe. Maar zo’n complete verzekering is best prijzig. Juist daarom hebben wij speciaal de modules geselecteerd die je als paardenbezitter nodig hebt. Natuurlijk kun je ook de andere modules erbij verzekeren, maar de modules die wij voor je hebben geselecteerd, zijn voldoende om bij eventuele geschillen rondom je paard juridische bijstand te verlenen.

Direct Online AanvragenOverzicht overige te verzekeren rubrieken Hippisch Particulier Pakket

Bij ons ben je
verzekerd van:

 • Specialistische ondersteuning
 • Onafhankelijk advies
 • De meeste keuze in producten
 • Direct voorlopige dekking
 • Klantbelang dat voorop staat

Wist je dat ...

Er binnen de hippische sector eigenlijk nog steeds te weinig gebruik wordt gemaakt van goede contracten. Dat is jammer want als je het niet goed vastlegt, zal je ook ondanks goede rechtshulp niet veel te vertellen hebben in de rechtbank. Koop je dus een paard of verkoop je jouw paard of heb je een bijrijder… Het begint met een goed contract. Deze kun je vinden op www.paardencontracten.nl.

Maak gebruik van goede contracten en verzeker je van adequate rechtshulp als paardenbezitter.

Premie

De risicopremie voor deze verzekering is afhankelijk van je gezinssamenstelling. Het aantal paarden is niet van belang.

 • Alleenstaande – € 131,52  per jaar
 • Alleenstaande met kinderen – € 146,28  per jaar
 • Gezin zonder kinderen – € 146,28  per jaar
 • Gezin met kinderen – € 146,28  per jaar

Deze verzekering biedt een uitgebreide dekking voor de geschillen die je kan ervaren als paardenbezitter en deze dekt ook nog een aantal andere zaken voor jezelf of je gezin.

Deze risico’s worden verzekerd

 • Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade als je met je paard buiten aan het rijden bent.
 • Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld nadat je een blessure oploopt door een ongeval of door een paard van iemand anders.
 • Juridische hulp als je een conflict hebt over zaken die je koopt of als particulier verkoopt, maar dan niet als bijverdienste want dan heb je een zakelijke rechtsbijstand nodig. Bijvoorbeeld een paard wat je aanschaft en wat een blessure of ziekte blijkt te hebben of een zadel wat voor jou gemaakt is en wat helemaal niet blijkt te passen.
 • Juridische hulp als jouw paard door toedoen van iemand anders iets overkomt. Bijvoorbeeld omdat iemand anders er een ander paard bij heeft gezet in de wei terwijl dat niet mocht.

Het is bij deze verzekering ook mogelijk om aanvullende dekkingen mee te verzekeren:

 • De rubrieken Inkomen/Arbeid, Belasting/Vermogen en Mediation Echtscheiding

Neem hiervoor met ons contact op.

Bekijk hier de
acceptatie­voorwaarden

Je dient woonachtig te zijn in Nederland en je  paarden dienen in Nederland gestald te zijn.

Bekijk de verzekeringskaartBekijk de voorwaarden

Uitkeringspercentages
bij schade

Er geldt geen eigen risico. Wel moet het conflict gaan om een belang van minimaal € 250,00. Bij een lager bedrag verleent men geen rechtsbijstand, maar is er wel altijd recht op advies.
Voor de verzekerde rubrieken geldt een maximale vergoeding voor externe kosten van € 50.000,00.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact